Hemma igen.

Nu är jag och Leo hemma igen, vilket betyder att jag kommer börja skriva här igen.
Vi tog en tripp ner till min familj och var där i en vecka, saknar de redan :(

Leo, min Leo.


Nattbloggande..

Blogg.se är så segt om dagarna. Det tar jättelång tid med att bara logga in på sin blogg. På nätterna funkar det jättebra, kanske beror på att nästan ingen är vaken då?
Vid den här tiden har jag mest tid på hela dygnet att sitta här. Bebis sover så gott då. Tyvärr blir jag väldigt morgontrött men jag får skylla mig själv!
Imorgon ska vi gå upp rätt tidigt.. pappa kommer och hämtar mig och Leo vid tio då vi ska fixa lite saker. Sedan tänkte jag ta en runda på stan med Leo då jag behöver hitta en sån som man laddar upp batterierna med. Det behövs verkligen här hemma då vi tar så mycket kort på Leo.
Funderar på att skaffa en privat blogg vid sidan.. en blogg där jag kan skriva precis hur jag känner och hur saker har varit i mitt liv. En blogg med lösenord så jag endast kan "bjuda in" de jag vill.. ja, vi får se hur det blir med den saken. Känner att det vore skönt att få ur sig en del.
Sov gott!

Sanna

Seg dag

Det har varit en seg dag idag. Jag och Leo tog en liten promenad annars har det inte hänt så värst mycket.
Katten här hemma löper och går därför omkring och skriker som en blådåre.. riktigt jobbigt efter fem dagar kan jag lova er!
Fixade iordning lite pannkakor åt mannen min förut, enkelt men gott. Själv åt jag inget då jag redan ätit ungefär två timmar innan han kom hem.
Imorgon ska jag ringa mamma så vi kan kolla tågtider. Jag och Leo ska eventuellt åka ner till de i Halland på onsdag. Vi får se hur det blir. Ska bli spännande att se vad de köpt med från USA :)
De var ju där i ca tre veckor och kom hem för någon vecka sen bara. De hade tydligen sett Lindsay Lohan och Tom Hanks, häftigt ^^
Ska nog ta och kolla klart på "Dexter" innan det blir sängen med mina killar. Godnatt allesammans!

Sanna


Så sant..

Mothers hold their children´s hands for a short while,
but their hearts forever.

Snart på bio!

Saw 6. Måste se den :)


Roligt godis..

"Spermies - The candy you love to swallow". Haha, vilka idéer folk har ^^


Städdag här hemma

Pust, stånk och stön! Är genomsvett nu efter två timmars städning.
Jag tycker vi delade upp det väldigt bra iallafall! Johan tog vardagsrummet och hallen medan jag tog sovrummet. Toaletten ska jag ta om en liten stund, ska bara laga lite mat först. Sedan är det ju köket med, men det tar vi inte idag då vi är helt slut.
Sovrummet tog en evighet! Först skulle jag sortera alla kläder, vad som skulle tvättas och inte. Sedan var det alla leksaker, sängkläder som skulle bytas, dammas, torkas, dammsugas osv. Möblerade om lite också, så nu har vi skötbordet här inne vilket är riktigt skönt. Vi byter ändå aldrig blöja på Leo inne på toan.
Ska snart ställa mig vid spisen och laga iordning Chili con carne, mums!

Måste bara passa på att ge er ett filmtips. Vi så "Linje 123 kapad" igår kväll och jäklar vad bra den var. Inte sett en så bra film på länge! Två av mina favoritskådisar är med i filmen med, John Travolta och Denzel Washington.
Även James Gandolfini från "Sopranos" var med i filmen och spelade borgmästare.


 


Harry potter fan?

I Orlando(Florida), USA, så ska de öppna ett Harry Potter land. Det är beräknat att öppna våren 2010. "The Wizarding World of Harry Potter" kommer parken heta och den är 81 000 kvadratmeter stor.
Precis när du kommer in i parken så kommer du mötas av: "Vid ingången till trollkarlsbyn Hogsmeade puffar tåget Hogswart Express ånga och låter visslan ljuda, tvärs över gatan väntar butiken Zonko's med varor som expanderande öron och sneakoscopes."
I Honeydukes kan du köpa chokladgrodor och Bertie Bott's Every Flavour Beans och i restaurangen intill, The Three Broomsticks, ska traditionell brittisk mat serveras tillsammans med pumpajuice och smöröl."
The Wizarding World of Harry Potter kommer vara en egen park som Universal Studios gjort.

Lite roligt för alla er Harry Potter fans där ute ^^
Själv så tycker jag att det skulle vara kul att besöka det faktiskt. Kan faktiskt erkänna att jag gillar filmerna och har gjort det sedan första filmen. Vad var man då, tolv? Så man har ju växt upp med Harry Potter lite grann. Spännande att se vad det är de trixat ihop nu de där amerikanarna :)



Fotografering

Igår, torsdag, så drog jag och Leo iväg till "unga mammor.." i stan. Fotografering stod på listan.
Satt och pratade med andra mammor och busade med Leo innan det blev vår tur. Dock hade jag riktigt otur. Leo spydde ner finkläderna, så han fick ha en vanlig body och ett par jeans på sig. Lika fint det :)
Paula erbjöd Alfreds fina skjorta, men jag ville inte riskera att Leo skulle spy ner den med då han precis ätit..
Jag tror att bilderna blev riktigt bra. Iallafall de när Leo låg på fårskinnet på mage och smilade upp sig rejält. De bilderna på han och mig tillsammans vette tusan hur de blev, haha. Men huvudsaken är att han har en fint tagen bild på oss två tillsammans iallfall. Han kommer nog att uppskatta det. Så även om jag känner mig ur form så ställde jag upp för honom :)

Kollade nyss på mammas pojkar. Någon mer som kollar på det? Jag har sett den amerikanska versionen innan och den gillade jag. Sånna program är verkligen min smak! Många runt om mig undrar hur jag kan se på sån skit, speciellt föräldrarna. Jag som har så unga föräldrar, som borde vara "hippa", haha! Men jag älskar att kolla på sånna program.

Imorgon ska jag och Leo åka och hälsa på min mormor, hans gammelmormor. Hon är inte så "gammel" precis. Utan mer ung "mormormor", haha. Jag har för mig att hon är en 55 år, inte helt hundra.. kan vara ett år äldre eller yngre. Ung gammelmormor är hon iallafall :) Och min mamma är ju inte så gammal mormor precis hon heller, hon är ju 37. Så det går nog i släkten, det där med att vara ung mamma, haha.

Ska ta och kolla lite på "inlåst" nu innan sängen, godnatt!

Tisdagen..

Tisdagen spenderades på stan med Paula och Pernilla. Riktigt trevligt var det :)
Tror Leo tyckte det var lite spännande att träffa Alfred och Max med. Även om han inte uppskattar det på det sättet, som han däremot kommer göra när han blir äldre, så tror jag han tyckte det var lite kul iallafall. Få se något nytt och så :)
Nu ligger prinsen i sin säng och sover, Johan spelar fifa 10 och själv sitter jag vid datorn och kollar på fråga Olle på kanal 5´s hemsida. Skrattar lite för mig själv då och då, haha. Tycker Martin Björk är så rolig och smittar av sig med sitt skratt hela tiden!
Sov gott allihopa!

Sanna


Svar på frågor.

Fick en fråga om vad vi gör om dagarna. Jag och Leo brukar försöka att hitta på något om dagarna iallfall. På måndagar och torsdagar försöker vi komma ner till stan där det finns som en öppen förskola för oss unga föräldrar. Sen träffar vi lite släktingar och så om dagarna med. Vi gör nog inget speciellt egentligen :)

Det var också någon som frågade vad min mamma och pappa sa när de fick veta att jag var gravid.
Mamma blev väl inte överlycklig, hon tyckte att jag skulle vänta med att skaffa barn några år och få en utbildning först.
Pappa var rätt "neutral", mer lugn om man säger så. Han berättade att han känt på sig det och att han tyckte att han var för ung för att bli morfar, haha! Så han blev lite glad iallafall. Nu när Leo har kommit så är de överlyckliga i honom. Båda älskar honom riktigt mycket. Så det känns jättebra :)


Det finaste jag har

Leo sitter inne i vardagsrummet med sin pappa och myser så då passar jag på att sitta här vid datorn lite.
Kollar på bilder från dagen då han kom ut till oss. Jag har aldrig varit så lycklig i hela mitt liv. Den känslan, när de la upp han på mitt bröst går inte att beskriva. All smärta var borta och man kände bara lycka och en enorm kärlek. Finns ingen jag älskar mer än min son. Han är det finaste jag har!


Svar till anonym..

Någon anonym kommenterade hur jag kunde skriva så om min son? Skriva hur? Menar du det där om någon ville byta? Det var ju ett skämt herregud, jag gjorde ju "^^" efteråt som visar hur seriös jag var om det..
Så om du inte förstod det, vilket alla andra verkade göra så skämtade jag!

Klarvaken bebis!

Klockan är nu 01.08. Här sitter jag med en dunderpigg 3-månaders bebis.
Någon som vill byta? ^^


Svar på frågor.

Jag fick en fråga om Leo var planerad. Ja, det var han.
Både jag och Leos pappa gick och funderade på att det skulle vara mysigt att ha barn ihop, sen en dag så frågade jag om vi inte kunde skaffa barn och då sa han att han tyckte vi skulle göra det.
Inom en månad så fick vi veta att jag var gravid och vi var överlyckliga!

Fick en annan fråga också, om varför han fick heta just Leo.
Det var jag som tog upp det namnet som ett förslag till Johan och han höll med direkt att vi skulle ge vår bebis det namnet. Själv har jag alltid haft det namnet i min "namnlista" på vad mina framtida barn skulle heta.
När vi hade varit på ultraljudet så fick vi veta att det var en pojke och då kändes namnet självklart. Men det som gjorde att vi verkligen bestämde oss för det var en liten lapp som vi fick med ultraljudsbilderna.
Det såg ut som om sköterskan skrivit Leo på pappret. Så då var det inte så mycket att snacka om. Ett litet tecken på att vår son skulle heta Leo :)


Sparkonto

Igår åkte jag och Leo iväg med pappa en sväng till stan för jag skulle till banken och fixa ett sparkonto till honom.
Det kommer dras 100 kr från mitt konto till hans sparkonto varje månad. Sedan får jag självklart sätta in mer pengar när jag vill. Så om han får 100 kr i månaden under 18 år så kommer han att ha 21600 kr.
Jag kommer vara jättenoga med vad pengarna används till. Antingen körkort eller till han flyttar hemifrån ska de gå till beroende på om jag kan betala hans körkort eller inte.
Så det känns jättebra att ha fixat det!
Sen så kommer en del av pengarna att hamna i fonder. Han på banken sa att det var smartast om man skulle spara under lång sikt. Tog dock det lugnare valet, att bara en pytteliten del hamnar där för då kan han varken vinna eller förlora så mycket på det, vílket känns tryggt. Sparar ni åt era barn?
Nu ska jag laga lite spagetti och köttfärssås åt mig och min man ;)

Kram på er!

.

Har en orolig känsla i magen..


Svar på en fråga..

Fick en fråga om hur mycket Leo sover om dagarna.
Jo, om dagarna sover han inte så värst mycket om vi bara sitter hemma. Då blir det någon halvtimma hit och dit. Men då somnar han för kvällen vid nio också.
Är vi däremot ute och går lite på dagen så sover han mycket mycket bättre. Då sover han som han egentligen ska för att han ska vara glad och orka med dagen. Så jag försöker gå ut något varje dag så att jag ska få en så glad son som möjligt :)

Förvirrad

Typiskt! Trodde att det var torsdag imorgon. Ump har ju öppet då och jag ska gå dit hade jag tänkt. Vill få klart tavlan med avtrycket på Leos fot och hand. Men jag får vänta ytterligare en dag.
Är glad över en annan sak iallafall. Jag har hittat en sida där man kan kolla på Desperate housewives säsong sex. Alltså slipper jag sitta och vänta en vecka till nästa avsnitt hela tiden :)
Det är en av de bästa serierna tycker jag! Gillar att följa Gabrielle bäst och sen Lynette lite. De andra är väl också roliga såklart eftersom de alla blir själva serien, men de två är mina favoriter.
Vilken är din favorit?

Så fin!

Den här jackan, från Laredoute.se är jag helt galen i. Den skulle vara så fin på Leo!
Nackdelen är bara att leveransdatumet är 10 november, lite väl långt kvar och då är det nog för kallt med den.
Får kanske köpa några storlekar större så han kan ha den i vår? :)


Bild

Leo, i sina nya snygga kläder :)


Dagen idag..

Sorry att jag inte skrivit så mycket. Har haft fullt upp med min lilla korv :)
Idag åkte vi, efter mycket om och men, ner till ump nere på stan. För er som inte står ump för unga mammor och pappor och är en öppen förskola för oss unga föräldrar.
Var en hel del krångel innan vi väl kom ner dit eftersom Leo var på sitt grinigaste humör och jag skulle göra iordning mig samtidigt som jag skulle underhålla honom på något vis.
Slängde på mig allt snabbt som bara den och skyndade mig ut med honom. Två gårdar bort så somnade han, haha min lilla prins!
Hemma har han jättesvårt att sova på dagarna och är så grinig, men så fort vi kommer ut så somnar han som en stock och nere på ump så var han på jättebra humör.

Hann vara där i ungefär en timma innan jag och Tove gick på en liten promenad med våra små.
Det är så skönt att träffa andra tjejer i min ålder och prata eftersom alla mina kompisar bor många många mil härifrån, så det behövdes verkligen!
Väl hemma så bestämde jag mig för att överraska J med lite hembakad pizza, cola och levande ljus ;)
Jag hade kämpat upp vagnen hit innan och satte Leo i den under tiden vi åt, han fick faktiskt sitta upp i vagnen den lilla stunden med ryggstöd från vagnen såklart.
Det var de lilla jag hade från vår dag idag :) Ställ gärna frågor om ni vill, tycker det är så kul att läsa och svara.

kram på er!


Helgalen nakenfis.

Trodde först att Leo skulle bli omöjlig att få till sängs då han låg och skrattade och busade med mig och hans pappa. Han blir som galen när han får ligga nakenfis! Sprattlar med benen, skrattar och skriker glatt. Det är väl hans "grej", haha!
Efter lite mat och en varm mammas famn så somnade han. Skönt för honom, eftersom han sovit så dåligt under dagen. Lite skönt för oss med då vi kan syssla med det vi vill, fast det är ju klart roligare när han är vaken.
J sitter i vardagsrummet och spelar Fifa 10, själv sitter jag vid datorn och ska snart kolla på lite Kenny vs Spenny.
Under det senaste året så har jag och J kollat på alla fem säsonger säkert en miljon gånger, vi verkligen älskar det! Bäst av allt är ju att säsong 6 snart är färdiginspelad :) Vi längtar som bara den!

Kram på er!


Kanelbulledagen

Varför all hysteri med att baka bullar idag? Bara för att det heter "kanelbullens dag" så måste man baka eller köpa bullar så man kan fika. Jag skiter helt i den här dagen, äter bullar när jag själv vill och inte för att dagen säger att man borde det ^^

Sanna

 


Tråkdag..

Förstår inte vad det är med mig, jag är så trött! Det kanske beror på att jag vet att det är dags att städa idag?
Finns en hel del att göra här hemma. Tvätta, diska, dammsuga och skura.. Jag vill inte!!
Inte så mycket att klaga på egentligen, det är bara att göra.
Vi hade barnvakt igår en liten stund. Leo var hos sin farmor medan vi var hemma och tittade på film med bioljud! Det blev antichrist. Skitdålig film tyvärr. Så vi spolade igenom den och gick för att hämta Leo.
Han hade haft det jättebra där borta, de bor ju bara snett över andra sidan stora vägen, så hade han skrattat och busat. Skönt att höra för mig då det enda jag sitter och tänker på är han.
Längtan blev ju inte bättre när den 2-åriga sonen på filmen ramlar ut genom fönstret och dör...
Äh, nu är det nog bäst att jag sätter fart!
Förresten är det någon som sett dokumentären på kanal 4? Inlåst heter den. Så bra!

Sanna

Min fina son!




Förresten, den rosa filten är självklart inte hans, haha. Det är en filt jag hade som liten :)


Glass i stora lass

Idag gick jag upp med Leo efter bvc och köpte glass för checken vi fått hemskickade.
Köpte ett 6-pack sandwich, så gott!
Nu sover lilla prinsen. Han har varit på bra humör idag konstigt nog. Trodde han skulle bli jättegrinig efter sprutan.
Så nu sitter jag själv här vid datorn och väntar på att J ska duscha klart så vi kan titta på film.
Såg klart "The proposal" idag och den var riktigt bra! Håller även på att kolla på "Ghosts of girlfriends past" eller som den heter på svenska "flickvänner från förr".
Tänkte ladda upp ett filmklipp på Leo imorgon eftermiddag någon gång, för det hinner jag nog inte nu.





Sanna


Bvc

Fick en fråga från en anonym ifall jag hade jobb och det har jag inte eftersom jag är mammaledig just nu.
Idag vaccinerades Leo. Han fick två sprutor, en som var gratis och en som vi betalade för.
Usch, vad ont det gjorde i mitt hjärta när han skrek och grät. Tårarna bara rann längs kinderna på honom :(
Sen vägde vi och mätte honom med. Han vägde 6470 g och var 65 cm lång.
Vikten följde han kurvan med, men med längden så stack han iväg en bra bit, haha vi har fått en lång kille. Precis som sin pappa!
Jag ska ta och börja med lite mat nu, blir nog hemmagjord pizza, mums! Förrsten, Leo blir tre månader idag :)

Kram på er!


RSS 2.0